En merkedag for Ekholt BK

1. januar 2019 blir en merkedag i EBK-historien. Da ansetter klubben nemlig, for første gang, en daglig leder i full stilling.

- Vi nærmer oss 400 aktive barn og unge i klubben, og alle disse har vi et ansvar for å ivareta på best mulige måte. Ved å ansette en person som kan jobbe med å utvikle klubben daglig, tror jeg at vår rolle som verdiskaper i lokalsamfunnet vil bli ytterligere forsterket, sier styreleder Ole Petter Løkkeberg.

EBK-hjerte

Og han har funnet et kjent Ekholt-fjes til å fylle stillingen. Vår nye daglige/sportslige leder er nemlig en mann med et stort EBK-hjerte, mangeårig sportsleder i Moss Avis, Knut-Eigil Nesselquist.

- Vi har hatt en dialog rundt dette ganske lenge, og når EBK bestemte seg for å satse og ta dette grepet, var det ikke vanskelig å takke ja. Dette gleder jeg meg veldig til, og jeg håper vi kan få en god dialog og et blomstrende samarbeid gjennom alle ledd i klubben, sier EBKs daglige leder.

- Dette er en veldig tøff satsing fra EBK som klubb, og at de mener at jeg er rett mann til denne jobben forholder jeg meg svært takknemlig og ydmykt til. Men samtidig er det et nødvendig grep å ta hvis klubben skal henge med videre og beholde å videreutvikle sin rolle i nærmiljøet. EBK er nødt til å være sitt ansvar bevisst. Det handler tross alt om barna våre, og vi ønsker vel alle at det skal bli ordentlige folk av dem? Der er den lokale fotballklubben en maktfaktor og spiller en svært viktig rolle som ansvarlige på en arena der ungene trives og liker å være. Og den makten ønsker vi ikke å misbruke, men å utnytte til det beste for våre yngste, legger han til.

Et godt tilbud

Nesselquists stilling vil bli en kombinasjon av daglig administrativ ledelse og sportslig hovedansvar med tillagte treneroppgaver.

- Klubben har mange steg å ta, og kompetansen må heves både på trener- og spillersiden. Vi vil skape en god arena for barna våre å utvikle seg på, og da må vi ta grep i alle ledd. Vi ønsker å innfri kravene til å bli kvalitetsklubb i NFF, vi må få på beina et A-lag med spillere som er gode rollemodeller og har ambisjoner, og som det er moro for medlemmene våre å gå og se på, og vi vil gi godt tilbud til barn og unge, uansett om de ønsker å trene mye for å bli best mulig eller trene mindre og bare være en del av venninne- eller kameratgjengen, påpeker Nesselquist, som ikke tror han vil savne jobben som sportsjournalist nevneverdig.

- Nei, det tror jeg går bra. Jeg får heller skrive litt på hjemmesiden vår, og så er jeg veldig god på lange mailer til de rundt meg, smiler han.

Satser på jentene

Antall jenter som spiller fotball er stadig voksende, og det er noe vår nye «sjef» vil bidra til å forsterke.

- Vi har en fantastisk fin jentegjeng i klubben, med gode trenerkrefter og et enormt engasjement rundt alle lagene. Derfor er vi også blitt valgt ut til å være NFFs satsingsklubb på jentesiden i vår sone, og dette er selvsagt noe vi ønsker å bygge videre på. Det er helt greit at Sarpsborg 08, som har sitt damelag i 2. divisjon, er kretsens satsingsklubb. Men det betyr ikke at det er forbudt å gjøre ting riktig og bli god i Ekholt. Vi ønsker å forsterke satsingen rundt vårt damelag og få en stabilt god treningsgruppe der, og med gode erfaringer og resultater fra regionsserien for J15, ønsker vi også å spille på det nivået igjen hvis muligheten byr seg. Regionserien for J17 i 2020 er et spennende satsingsmål. Og en slik satsing vil også være ensbetydende med et solid A-lag, sier Knut-Eigil Nesselquist.

Han har selv fulgt opp sine tre sønner i EBK gjennom snart 20 sesonger, og yngstemann – Jakob - er i dag en av profilene på vårt A-lag, selv om han nettopp har fylt 17 år.

- Jeg vet hvor viktig det er å ha gode og trygge rammer rundt seg, og der spiller klubber en sentral rolle. Gutta mine hadde ikke vært der de er i dag uten en god oppvekst i Ekholt Ballklubb. Eldstemann, Ole Martin, ble tidlig skadet og er nå fotballtrener av yrke. Hvor han havner etter at jobben i Moss FK snart er over vet jeg ikke, men jeg vet én ting: Han kommer aldri til å glemme hvor han kommer fra. Stian ga seg tidlig med å spille, men jobber med sport i Standard Sport og er så godt oppdratt at han er Liverpool-fan på sin hals, og Jakob spiller jo i Ekholt fortsatt og har også treneroppgaver i klubben. Det er jeg stolt av, og takker klubben for oppfølgingen. Nå blir jeg selv en del av dette og skal gjøre mitt for at så mange som mulig av klubbens barn og unge får samme oppfølging som mine egne har fått. Er det rart jeg gleder meg? Sier Nesselquist.

Tett samarbeid

- Det blir nok av oppgaver å ta fatt på for Knut-Eigil. Samarbeidet mellom daglig leder og styret vet jeg kommer til å bli tett og fruktbart, og jeg er også helt sikker på at lagene, både spillerne og trenerne, vil føle større tilhørighet til klubbens ledelse med dette grepet. Dette er veldig spennende for oss, men et enstemmig styre står bak avgjørelsen og vil støtte EBKs nye ansikt utad. Det håper jeg virkelig at også resten av klubben og hele vårt nærmiljø vil gjøre, sier styreleder Ole Petter Løkkeberg.

Knut-Eigil tiltrer sin nye stilling 1. januar 2019. Han har fått innvilget ett års permisjon fra Moss Avis for å ta denne muligheten, og så vil situasjonen bli kontinuerlig evaluert av styret i samarbeide med daglig leder med tanke på en forlengelse.

- Målet er selvsagt ikke å prøve ut dette for et år, men å gjøre dette til en permanent stilling. Men vi har tatt et ambisiøst grep, og er enige om at løsningen vi nå har landet på er den beste og gir trygghet for begge parter, avslutter Ole Petter Løkkeberg.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift