Julebrev

JULEBREV 2018

 

Hei, alle EBK-medlemmer og -venner.

 

Når vi nå er på vei inn i julehøytiden, tenkte vi i styret at vi skulle si noen ord om rikets tilstand.

Vi er i ferd med å avslutte et godt år, og vi er på vei inn i et som kanskje er enda mer spennende. Arbeidet med nytt klubbhus har skutt en voldsom fart, og en svært kompetent arbeidsgruppe under ledelse av Paal Erik Dalaasen har kommet langt på relativt kort tid. Kommunen har inntatt en gledelig positiv rolle som samarbeidspartner i dette prosjektet, og har gitt oss en solid økonomisk plattform å bygge videre på. Nå skal det søkes om spillemidler og jobbes fram ytterligere midler som gjør at vi kan få realisert klubbhusdrømmen.

Vi vil få benytte hovedetasjen i det nåværende klubbhuset til det nye står ferdig, slik at vi har et sted vi kan holde møter og oppbevare utstyret vårt.

 

Sportslig har vi en stor bredde, og vi kommer i 2019 til å stille flere lag i seriesystemet enn noen gang tidligere. Medlemstallet er stadig økende, og ser bare ut til å fortsette i årene som kommer. Våre A-lag både på dame- og herresiden er i gang med oppkjøringen, og vi håper at dette blir to lag mange på Ekholt får lyst til å komme og heie på. Dagfinn Enerly fortsetter som hovedtrener for damelaget i 3. divisjon, mens fjorårskaptein Erik Gillebo har overtatt rollen som herrenes hovedtrener i 6. divisjon etter Daniel Yue, som ønsket seg et hvileår. Vi kommer også til å stille med et B-lag på herresiden, som da starter i 7. divisjon. Dette blir en egen treningsgruppe, men med kampsupplement fra spillere som ikke spiller kamp for enten A-lag eller G19.

 

2003-jentene spilte i år i regionserien for J15, og selv om høstsesongen ble tøff, med stor belastning på mange av de unge jentene, gjorde de en flott figur. Også i 2019 har vi fått plass i J15 region, men nå er det 2004-jentene våre, med André Waglen som hovedtrener, som skal i ilden. Waglen er for øvrig også leder for jentenes «Sone nord» på 2005/06-nivå, i regi av NFF Østfold. EBK er ansvarlig klubb for denne sonen, som omfatter klubbene i Moss, indre Østfold og søndre Follo-regionen. En fin fjær i hatten for oss som klubb, og vi ønsker selvsagt å vise NFF Østfold at vi er denne tilliten verdig.

 

Den profesjonelle spillerutvikleren Jan Erik Audsen har vært inne og kjørt økter med våre yngste, og samarbeidet med Audsen har vi tenkt til å fortsette med. Jan Erik er allerede booket inn for en ny periode kommende vår. Vi håper også å finne rom for å tilby dette for et nærmest symbolsk utlegg for hver EBK-spiller, slik vi gjorde i høst. I tillegg har vi også tilbudt såkalte plusstreninger i alderklassene 10-15 år, som et ekstratilbud til spillere som ønsker å trene mer for å bli bedre. Også dette konseptet er noe vi ønsker å utvikle videre og ta med oss inn i 2019-sesongen. Her har våre egne trenere og voksne spillere vært instruktører.

 

For første gang gjør vi også grep på den administrative siden. Fra 1. januar er nemlig Knut-Eigil Nesselquist ansatt på full tid som daglig leder i klubben. EBK har blitt en så stor klubb at det vanskelig lar seg gjøre å drifte den kun basert på frivillig innsats. Og når vi først tar et grep som dette, er vi glade for at vi har fått med oss en mann som kjenner klubben bedre enn de fleste og som har et hjerte som banker både for EBK som klubb, for menneskene her og ikke minst – for å skape den beste utviklingsarenaen for våre barn og unge. For som Knut-Eigil selv sier: «Vi greier nok ikke å lage proffspillere av alle vi har her, men vi kan i hvert fall gjøre vårt beste for at det blir ordentlige folk av dem.»

Knut-Eigil vil selvsagt få kontor i det nye klubbhuset, men vi vil inntil det står ferdig ikke ha noen fast besøksadresse. Men vår nye daglige leder er lett tilgjengelig både på telefon, e-post og Facebook, så det er bare å gjøre avtaler. I tillegg til jobben som daglig leder vil Knut-Eigil også bekle rollen som sportslig leder i styret, samt være hovedtrener for G13 og G19, og bistå Erik Gillebo rundt A-laget.

 

På Ekholt er alltid himmelen blå, liker vi å si. Men selv om det jobbes knallbra i alle ledd er vi likevel avhengige av å få med oss gode støttespillere, både når det gjelder dugnadsinnsats og økonomi, for å kunne stå støtt også i årene som kommer. Bygging av nytt klubbhus, legging av nytt kunstgress (kommer i 2020) og ansettelse av daglig leder er tunge økonomiske løft. Men vi har troen og vi lover å jobbe hardt for at himmelen fortsatt skal være blå og Ekholt Ballklubb fortsatt skal være et godt sted å være, og den beste arenaen for barn og unge til å utvikle seg på.

 

Det legges ned rundt 30.000 dugnadstimer i Ekholt BK hvert år. Et imponerende tall av en imponerende mengde mennesker som bidrar til å gi oss rollen som en sterk og viktig verdiskaper i nærmiljøet, en rolle som vi er veldig stolte av. Tusen takk til alle dere som stiller opp og gjør en fantastisk jobb i og rundt klubben. Det kan ikke settes ord på hvor viktige dere er, og hvor glade vi er for å ha dere.

 

En riktig god jul ønskes dere alle – og hjertelig takk for i år.

 

Mvh

Styret i Ekholt Ballklubb

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift